Over mij

Wie ben ik?

Fotografie is voor veel mensen best spannend, zeker wanneer het om zeer intieme momenten gaat. Het is dan fijn als je weet wie er achter de lens schuil gaat, daarom hier wat meer informatie over mezelf.

Ik ben Silvia 40 jaar moeder van vier heerlijke kinderen Melle, Fynn, Julia en Dieuwertje en woonachtig in Utrecht. Ik fotografeer al jaren en heb in 2019 de stoute schoenen aangetrokken om een opleiding tot geboorte- newbornfotograaf te volgen. Dit was ontzettend spannend omdat ik niet wist of ik op mijn benen zou blijven staan tijdens het vastleggen van de bevalling. Ik val namelijk normaal gesproken flauw als ik bloed zie. Gelukkig is dit blijkbaar anders en heb ik er bij een bevalling totaal geen last van. Geboortefotografie raakt mij enorm. Ik vind het heel bijzonder om aanwezig te mogen zijn bij de mooiste dag van jullie leven. Kijk ook niet gek op als je mij van achter mijn camera een traantje weg ziet pinken op het moment dat het kindje geboren is. Zelf heb ik bij mijn laatste drie bevallingen een geboorte fotograaf bij de bevalling gehad. Nog steeds vind ik het super jammer dat ik geen foto’s heb van mijn eerste bevalling (hier heb ik zelf mijn kindje aangepakt dat waren echt mooie foto’s geweest). Helaas was geboortefotografie voor mij in 2013 iets onbekends. Als Melle vraagt mama laat nu mij eens de foto’s zien van toen ik werd geboren moet ik hem teleurstellen met de paar foto’s die papa heeft genomen ruim nadat hij geboren was. Op dat moment ben je als ouder er gewoon niet mee bezig. Helaas is de tijd niet terug te draaien maar wel heeft dit voor mij een vlammetje aangewakkerd. Ik gun alle aanstaande moeders om wel zo’n prachtige geboortereportage te hebben. Het is echt van enorme waarde en kan ik sommige gevallen helpen om de bevalling te verweren.

Het voordeel voor mij is dat ik geboortefotografie naast mijn vaste baan doe. Het is dus echt een passie van mij waardoor ik niet de hoofdprijs hoef te vragen.

Als ik op kantoor (of thuis) aan het werk bezig ben stuur ik een team van financials aan en ben ik dus met name met mijn hoofd bezig. Als ik fotografeer ben ik creatief bezig en met mijn hart. Het is echt prachtig om te doen.

Als ik niet aan het werk ben mag ik graag koken (ook barbecueën op onze kamado vind ik een feestje), daarnaast ben ik regelmatig in de Crossfitbox of loop ik hard (met of zonder mijn hond) voor de rest van mijn tijd probeer ik natuurlijk zo veel mogelijk te genieten van mijn prachtige gezin.

Silvia Vogelzang